Rawfood Varia

Rawfood varia, nieuws, info en weetjes

Chiazaad is erg gezond, maar eet het niet droog

Chiazaad is afkomstig uit Centraal- en Zuid-Mexico en Guatemala. Al voordat Columbus Amerika ontdekte werd het geteeld door de Azteken. Nog steeds wordt het in deze landen veel gebruikt. Ook in Nederland zijn de chiazaden bezig met een opmars en wordt het door steeds meer mensen gegeten. Het zaad komt van de Mexicaanse muntplant Chia. De bloemen van deze plant produceren de kleine zaadjes.
Chiazaad is rijk aan goede voedingsstoffen. Het bevat eiwitten, antioxidanten, calcium, kalium, ijzer, foliumzuur, omega-3-vetzuren en borium.
Groente en fruit verkleinen kans op nierstenen
Uit een verschenen onderzoek in het Journal of Urology, is gebleken dat vrouwen in de postmenopauze een lager risico hebben op nierstenen als ze veel fruit en groenten eten.
Ook het eten van veel vezels verlaagt dit risico.
Te weinig groente en fruit is (zeer) dodelijk
Van alle doodsoorzaken staat een tekort aan groente en fruit op nummer 5.
Een plaatje die Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell afgelopen week plaatste op Twitter, geeft duidelijk aan dat te weinig groente en fruit nog dodelijker is dan bijvoorbeeld alcohol.
Het is een factor zoveel gevaarlijker om geen appels te eten, dan om je uit te leven in drugsgebruik, of je in het verkeer te storten.
Knoflook, uiterst gezonde rauwe smaakmaker

Knoflook (allium sativum) is een plant uit de lookfamilie. Ui en bieslook behoren ook tot deze familie en zijn net als knoflook bolgewassen.
Knoflook bevat onder andere de stof allicine.
Deze stof is een antibioticum dat van nature te vinden is in knoflook.
Allicine is alleen echt werkzaam als het onverhit is geweest, dus het beste kun je knoflook rauw gebruiken. Een uiterst geschikte en gezonde smaakmaker dus voor rawfood recepten!
Mannen, uw sperma snakt naar walnoten

Walnoten bevatten een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren. Deze houden verband met de vruchtbaarheid van mannen.
Onderzoek van de UCLA Fielding School of Public Health (USA) heeft nu ook daadwerkelijk aangetoond dat mannen door het eten van walnoten de kwaliteit van hun sperma en dus hun vruchtbaarheid sterk kunnen verbeteren.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende>>