Rawfood Varia

Rawfood varia, nieuws, info en weetjes

'Blauwe bessen herstellen DNA-beschadigingen'
Wetenschappers van Wageningen Universiteit en Universiteit Maastricht hebben onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van zachtfruit.
Tijdens het symposium 'Waar voor je gezondheid', op 17 juni, werden de onderzoeken en resultaten gepresenteerd.
Nieuw onderzoek: aardbeien en blauwe bessen supergezond
Andermaal is uit een onderzoek gebleken dat aardbeien en blauwe bessen supergezond zijn. Onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Wageningen heeft aangetoond dat de kleurstof, anthocyaan,  die zorgt voor de rode dan wel blauwe kleur van de vruchtjes, ongezonde stoffen uit het lichaam wegvangt.
Kinderen lopen kanker-risico door te weinig groente en fruit
Een zorgelijke ontwikkeling: kinderen eten veel te weinig groente en fruit. Slechts een vijfde van de kinderen zou genoeg fruit en groente eten. Daardoor zouden duizenden kinderen risico op kanker lopen.
Dit blijkt uit onderzoek van het World Cancer Research Fund.
Blauwe bessen helpen spieren herstellen
"In ons onderzoek is gebleken dat blauwe bessen een goede kandidaat zijn om de oxidatieve schade aan de spieren te bestrijden, hoewel verder onderzoek nodig is", aldus de leider van het onderzoek dr. Roger Hurst van het Nieuw-Zeelandse instituut voor planten en voedsel onderzoek. Blauwe bessen, het enige ‘blauwe’ voedsel in de natuur, zijn een rijke bron van polifenolen, antioxidanten die samen met fenole zuren, tannine, flavonoides en anthociaan bevatten.
Let op vet. Ook te weinig is ongezond.
We krijgen het er haast dagelijks ingepeperd, vetten zijn ongezond. Toch heeft je lichaam deze stoffen nodig en mag je ze daarom nooit helemaal uit je eetpatroon schrappen. Het is echter wel belangrijk te kiezen voor de juiste vetten.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende>>