Rawfood Varia

Rawfood varia, nieuws, info en weetjes

Appels beperken het risico van darmkanker

Het regelmatig eten van appels beperkt het risico op een bepaalde darmkanker, dat blijkt uit recent Pools onderzoek. De onderzoekers vergeleken de gegevens van 592 patiënten met deze ziekte met die van 765 gezonde mensen. Daaruit blijkt dat degenen die meer dan één appel per dag eten de helft minder risico liepen op colorectale kanker.
Bessen helpen leverziekte voorkomen
Volgens een Finse studie zouden bessen helpen bij het voorkomen van een gevaarlijke leveraandoening, ook wel bekend als vette lever. Bij deze aandoening verzamelt vet zich in de lever. Onderzoekers uit Turku onderzochten de effecten van wegedoorn, bosbessen, rode bosbessen en zwarte bessen op levermetabolisme.
Flavonoïden in groente en fruit verminderen risico's op kanker
Bij gekookte en bewerkte groenten vermindert het gehalte aan flavonoïden met 50 tot 90 procent.
'Granaatappel voorkomt en bestrijdt borstkanker'
Chemische stoffen in granaatappels stoppen de groei  van borsttumoren, dat blijkt uit een recente studie in "Cancer Prevention Research", een tijdschrift van de "American Association for Cancer Research".
Nieuwe tomaat smaakt even zoet als perzik

Spaanse telers creëerden de Sugardrop, een nieuwe tomaat die even zoet smaakt als een perzik. Dit moet ervoor zorgen dat meer kinderen tomaten gaan eten, dit supervoedsel zit namelijk boordevol vitamines en antioxidanten die kanker kunnen voorkomen.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende>>