Rawfood Varia

Rawfood varia, nieuws, info en weetjes

Tarwegras

Ann Wigmore de oprichtster van Natural Health Institute in Puerto Rico ontdekte ver in de vorige eeuw het grote nut van tarwegras toen zij zelf op 50 jarige leeftijd ziek werd. Ze was de pionier van tarwegras en levend voedsel. (wheatgrass en living foods)
Ook watermeloen en komkommer heel gezond

Van citrusvruchten, rood fruit en blauwe bessen weten we wel dat ze heel gezond zijn en veel vitaminen en anti-oxidanten bevatten. Maar van komkommer en meloen wordt vaak gedacht dat, hoewel ze lekker zijn, ze minder gezond zouden zijn. Ook al bevatten ze inderdaad veel water, toch behoren ook de komkommer en watermeloen, die beide tot dezelfde plantenfamilie horen, thuis in het rijtje van gezonde voeding.
Wat is het gezondst: winkelverse of vriesverse groenten?

Wat is het gezondst: winkelverse of vriesverse groenten? Het is al jarenlang een discussiepunt. De Belgische tv-zender ‘één’ zocht het antwoord.
Plantaardige eiwitten verlagen bloeddruk

Een nieuwe studie toont aan dat een aminozuur, bekend als glutaminezuur, dat wordt aangetroffen in plantaardige eiwitten, in verband wordt gebracht met een lagere bloeddruk. Dit bouwt voort op ander onderzoek dat een hogere consumptie van plantaardige eiwitten koppelt aan een lagere bloeddruk.

Koolsoorten effectief tegen kanker

De voordelen van kruisbloemige groenten, koolsoorten, zijn talrijk door hun vitale fytonutriënten en hoge concentratie mineralen. Vooral hun kanker preventieve werking is bekend, waardoor ze zeer waardevol zijn voor iedereen die geinteresseerd is in eenvoudige preventie.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende>>