Rawfood Varia

Rawfood varia, nieuws, info en weetjes

Tarwegras


Lees ook hieronder verder over B12 vitamine in tarwegras opneembaar voor de mens?

Ann Wigmore  de oprichtster van Natural Health Institute in Puerto Rico ontdekte ver in de vorige eeuw het grote nut van tarwegras toen zij zelf op 50 jarige leeftijd ziek werd. Ze was de pionier van tarwegras en levend voedsel. (wheatgrass en living foods)
Ze kreeg o.a. artritis en dikke darmkanker.

Zij genas hiervan met behulp van natuurlijke voeding. (levend voedsel) Later ging zij haar methodes verbeteren door tarwegrassap te ontwikkelen.
Over tarwegras schreef ze een boek.

Tarwegras is jonge tarwe.

Het is mogelijk dit zelf ook thuis te kweken en na een kleine 10 dagen te verwerken tot sap met een daartoe speciale machine.

De smaak is wat apart en men moet daaraan wel even wennen. Daarentegen zou het sap erg gezond zijn voor het lichaam, het ontgift bijvoorbeeld het bloed, de lever en de dikke darm.

Plantaardig (groen) voedsel werkt alkaliserend op het lichaam. Tarwegras zou ook chlorofyl bevatten hetgeen een zuurstofbindende werking heeft.

Chlorofyl is zonlicht-energie die door fotosynthese is omgezet en wordt opgeslagen in de plant. Met het eten van de plant of het drinken van het sap daarvan, krijgt u als het ware getransformeerd zonlicht binnen. Chlorofyl is het eiwit van de planten. Het geeft de planten hun groene kleur.

Tarwegras bevat vitaminen en mineralen, aminozuren, enzymen en essentiële vetzuren. Meer dan 80 enzymen zouden er in tarwegras zijn aangetroffen. Eén glaasje tarwegras sap van 30 ml zou gelijk staan onze dagelijkse behoefte aan groente 2 ons en fruit 2 stuks.

Tarwegras bevat vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 and K. Mits tarwegras gekweekt wordt op grond die zeer rijk is aan mineralen, kan het een goede bron zijn voor de mineralen zink, selenium, fosfor, kalium, calcium, borium, chloride ijzer, chroom, kobalt, koper, jodium,  magnesium, mangaan, nikkel, natrium en zwavel.

Een groot deel van de wereld is begroeid met vele soorten grassen en veel diersoorten kunnen daarop prima leven. Het geeft al aan hoe gezond de verschillende grassoorten voor de verschillende (zoog)diersoorten zijn. De mens kan geen gras verteren maar wel het grassap.

Let wel op: voor mensen die geheel plantaardig leven, zoals veganisten bijvoorbeeld:

het is op dit moment (2009) niet wetenschappelijk aangetoond dat tarwegras B12 opneembaar voor de mens, zou bevatten! (dit staat helaas wel op veel sites vermeld met een tekst die door iedereen letterlijk van elkaar is overgenomen (klakkeloos) Vorig jaar hebben we ook aan een tarwegras specialist (en verkoper daarvan) gevraagd of hij ons een wetenschappelijk rapport kon laten zien waaruit bleek dat B12 in tarwegras opneembaar voor de mens, zou zijn. Helaas kon hij dat niet. Ook op andere plekken hebben we geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden.

Derhalve willen we met NADRUK erop wijzen voor mensen die volledig plantaardig leven om B12 middels supplementen of neusspray of zuigtabletten dagelijks op te nemen en regelmatig bij de huisarts controle laten verrichten of het B12 gehalte nog steeds goed is. Gebruik tarwegras voor uw gezondheid, want gezond is het, maar gebruik het niet om slechts "een geloof" dat het B12, opneembaar voor de mens, zou bevatten. Een B12 tekort is zeer gevaarlijk namelijk.

Tarwegras-sap is te krijgen in sommige een sapbars. Het is ook te koop in poedervorm, of in tabletten in reformzaken en natuurwinkels bijvoorbeeld.  Het is niet moeilijk om zelf, thuis tarwegras te kweken, maar online is het ook te koop en ook op de Noordermarkt in Amsterdam

Waarom bevat plantaardige voeding (in het Westen) geen B12?  lees hier.
Meer goede info over B12 tekorten, lees hier.

Lees hier meer over tarwegras living foods levend voedsel.

Share |