Rawfood Varia

Rawfood varia, nieuws, info en weetjes

Mannen, uw sperma snakt naar walnoten

Walnoten bevatten een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren. Deze houden verband met de vruchtbaarheid van mannen.
Onderzoek van de UCLA Fielding School of Public Health (USA) heeft nu ook daadwerkelijk aangetoond dat mannen door het eten van walnoten de kwaliteit van hun sperma en dus hun vruchtbaarheid sterk kunnen verbeteren.

Hoofd-onderzoeker Wendie Robbins testte 117 mannen tussen de leeftijd van 21 en 35 jaar. Alle mannen aten een typisch Westers dieet.
De helft van hen werd gevraagd om naast hun gewone dieet dagelijks 70 gram walnoten te eten. De andere helft werd gevraagd om simpelweg hun normale dieet te blijven volgen met uitzondering van noten.

Voor en na het onderzoek werd de vruchtbaarheid van de mannen gecontroleerd door onderzoekers die niet op de hoogte waren gebracht van welke mannen wél en welke mannen géén noten hadden gegeten. Aan het eind van de 12 weken bleek de vruchtbaarheid van de 'walnotengroep' te zijn verbeterd wat betreft spermaconcentratie, vitaliteit, vermogen om te bewegen, vorm en grootte, en chromosoomafwijkingen.

Eerder onderzoek naar walnoten toonde al aan dat het eten van walnoten de kans op hartaandoeningen en infarcten doet afnemen.

Walnoten bevatten:

Omega 3 vetten
Magnesium
Vitamine E
Polyfenolen
Eiwitten
Vezels
Potassium
Plantensterolen
Vitamine B6
Arginine
Melatonine
Koper
Zink


Share |