Raw wortel c a k e

Raw wortel-cake

Ingrediënten:

1 pond wortels
4 appels
2 kopjes ananas
2 kopjes geweekte walnoten
2 kopjes geweekte amandelen
2 kopjes pecannoten
2 kopjes pompoen
2 theelepels kaneel
2 kopjes dadels
2 kopjes rozijnen

Voor de buitenkant:

2 kopjes geweekte Amandelen
2 kopjes dadels
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagel
2 kopjes verse kokosnoot

Voor de decoratie:

1 kop wortelsliertjes (geraspt dus) 
10 muntblaadjes

Stap 1: rozijnen en dadels in de keukenmachine mengen tot er een soort "deeg" ontstaat,
voeg vervolgens de geweekte amandelen toe, dan de walnoten, de pecannoten en de pompoen. meng alles goed door elkaar in de keukenmachine en zet het mengsel vervolgens in een kom.
Snijd wortelen in stukjes en en voeg samen met de ananas en appels en kaneel in de keukenmachine en blendeer het geheel
Voeg na dit goed in keukenmachine gemengd te hebben, dit mengsel toe aan het deeg in de kom.
Meng nu alles samen door met de hand en giet het in een bakvorm

Stap 2: Voor de buitenkant:
Meng de resterende dadels, de amandelen en het kokosvlees in een blender. Voeg langzaam het kokossap toe tot er een "romige" substantie ontstaat
Spreid de "room" over de wortelcake uit en decoreer met de wortelslierten en de muntbladeren.

Zet de cake minstens 2 uur in de koelkast voor het opdienen.

De cake is vervolgens circa 5 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Van het eten van veel wortelen krijg je een wat getinte huid, ook is het caroteen in de wortelen goed voor de huid en voor de aderen. Wortels bevatten veel vezels wat prima is voor een goede darmwerking.