Raw food lunch
Gevulde tomaten met amandelenpaté als lunch

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
enkele tomaten
handje kiemgroenten
takje peterselie
1 kopje (mag ietwat voor-geweekt) pijnboompitjes
3 kopjes geweekte (1 avond+nacht) amandelen
6 gedroogde gewelde abrikozen
sap van halve citroen
5 eetlepels olijfolie
4 teentjes geperste knoflook
1 theelepeltje zeezout
2 olijven in heel kleine stukjes gesneden
klein stukje fijn gesneden gember

1 klein uitje in heel kleine stukjes gesneden
1 kopje basilicum (klein gesneden)
half kopje gesneden bieslook

half kopje (naar smaak) water (niet teveel!)

Haal van de tomaten een klein stukje van de bovenkant af, snijd dit in kleine stukjes en voeg bij de andere ingrediënten. Haal de inhoud van de tomaat voorzichtig leeg en voeg deze inhoud bij de andere ingrediënten Zet de lege tomaten nu even in de koelkast. Doe alles excl. de lege tomaten excl. de kiemgroenten en peterselie, in de keukenmachine Mix net zolang tot er een mooie gladde amandelenpaté is ontstaan. Deze amandelenpaté nu in de lege tomaten vullen en afronden met bovenop wat peterselie en kiemgroenten. Direct serveren.

Knoflook wordt eigenlijk weinig gegeten maar er wordt gezegd dat knoflook mee kan helpen aan een goede doorbloeding verlaging van het cholesterolgehalte. Eet knoflook samen met peterselie (om de vieze lucht van knoflook wat op te heffen.)

Amandelen staan voor vruchtbaarheid ivm de vitamine E Daarom wordt de amandel vooral bij huwelijken als aardigheidje gesuikerd (bruidssuiker) en in mooi kant, verpakt voor de gasten als vruchtbaarheidssymbool, voor geluk, liefde, zeer goede gezondheid en succes etc. De amandel heeft ook een hoog magnesium gehalte en bevat veel goede eiwitten, die voor oudere mensen snel goed opgenomen kunnen worden ivm de goede verteerbaarheid van amandelen.
Bruids-amandelen